Zobni mostiček
Nadomestitev manjkajočih zob
Zobni mostički

Z zobnimi mostički nadomeščamo enega ali več izgubljenih zob. Kot samo ime pove, dentalni mostički povezujejo prekinjene zobne nize v celoto. Mostiček sestoji iz dveh kron, ki se ju namesti na obstoječa brušena zoba kot nosilca mostička, ter kron, ki zaprejo nastalo vrzel v zobnem nizu.

Vlogo nosilca mostička imajo lahko brušeni naravni zobje ali nameščeni zobni vsadki. Poleg estetske ima mostiček tudi zdravstveno funkcijo, saj onemogoča umikanje dlesni in premikanje sosednjih zob. Priprava zoba za sprejem mostička je podobna pripravi zoba za posamezne krone.

Naročilo na pregled

Naročite se na brezplačen pregled

Dobro je vedeti
Pogosta vprašanja

Ali je manjkajoči zob bolje nadomestiti z mostičkom ali implantatom?

V veliki večini primerov za nadomeščanje enega manjkajočega zoba izberemo implantat. Mostiček je smiselna izbira samo v primeru, ko sta oba sosednja zoba že pobrušena ali pa imata velike plombe, ki so potrebne zamenjave.

Ali je izdelava mostička boleč poseg?

Ne. Sama priprava zob na mostiček poteka pod lokalno anestezijo in brez bolečin.

Iz katerega materiala je narejen mostiček?

Mostičke naredimo iz cirkonija (polna keramika). To je zelo obstojen in obenem estetski material. Naredi se jih s pomočjo računalniške CAD/CAM tehnologije na podlagi digitalnega odtisa zob.

Kolikšna je življenska doba mostička?

To je odvisno predvsem od stanja nosilnih zob pod mostičkom. Ob rednih kontrolah in ustrezni ustni higieni lahko življenjska doba mostička znaša tudi več desetletij.

Cenik zobozdravstvenih storitev
Zobna protetika
Ostale storitve zobne protetike
Polnoporcelanaste prevleke iz cirkonija

Keramične zobne krone iz cirkonija odlikujejo izjemna čvrstost, biokompatibilnost in estetika. Za povsem naraven videz zob.

Zobne proteze

Zobna proteza je snemni nadomestek manjkajočih zob, ki se uporablja za nadomeščanje več ali vseh zob v čeljusti.

CAD/CAM tehnologija

Tehnologija CAD/CAM omogoča hitro, ugodno in natančno izdelavo zobne protetike – kron, mostičkov, protez, lusk.

3D intraoralni skener 3Shape TRIOS®

Najsodobnejša tehnologija 3Shape TRIOS omogoča hitro, popolnoma varno in visoko natančno izdelavo 3D prikaza vaših zob in čeljusti.

Za zdravje vaših zob bomo skrbeli
Zobozdravniki Artident