Implantati
Osnova za protetično nadgradnjo
Kaj so zobni vsadki oz. implantati?

Zobni vsadek je namensko oblikovana umetna korenina, ki jo vstavimo v čeljustno kost. Predstavlja osnovo za protetično nadgradnjo (prevleka, mostiček). Zobni vsadki so idealna rešitev za manjkajoče zobe, saj tako prihranimo brušenje sosednjih zob.

Rezultati implantatno-protetične oskrbe:

Naročilo na pregled

Naročite se na brezplačen pregled

Dobro je vedeti
Pogosta vprašanja

Kdo je kandidat za zobni vsadek – implantat?

Idealen kandidat za zobni vsadek (implantat) je dobrega zdravja in ima ustrezno ustno higieno. Za vsaditev implantatov je potrebna zadostna količina kosti, ki služi za oporo implantatov. Pacient mora imeti tudi zdrava obzobna tkiva, brez znakov prisotnosti parodontalne bolezni.

Zobni vsadki so trdo zraščeni s kostjo (osteointegracija). Po vsaditvi implantata v kost je potreben določen čas (4-6 mesecev) za popolno zraščanje kosti in implantata. Površina implantata je iz titana, kar omogoča odlično biološko povezavo z našo kostjo.

Kako poteka postopek vsaditve implantata?

V tem postopku sodelujejo zobozdravnik, pacient, implantolog in zobni tehnik. Zobozdravnik se po posvetu z vami odloči, kje in kako bo vaš zobni implantat vstavljen. Glede na vaše potrebe in želje se odloči, kateri implantat bo uporabil, in pripravi ustrezen načrt zdravljenja.

Pri katerih težavah z zobmi pomagajo zobni vsadki?

Kadar se odločate za zobni vsadek oz. implantat je dobro vedeti, kako vam bo pomagal. Z njim lahko lajšamo več različnih nevšečnosti.

Nadomestimo en zob

Če vam manjka en zob, se ga lahko nadomesti z implantatom in krono. Na ta način se izognemo brušenju sosednjih zob, kar je nujno pri izdelavi mostičkov.

Nadomestimo več zob

Če vam manjka več zob, se jih lahko nadomesti s parimi implantati, katere se poveže z mostički.

Nadomestimo vse vaše zobe

Če vam manjkajo vsi zobje v zgornji/spodnji čeljusti, vam lahko naredimo totalni fiksni mostiček, sidran na implantatih.

Stabiliziramo protezo

Totalne proteze so pogosto nestabilne v ustih in povzročajo nezadovoljstvo pacientov. S pomočjo implantatov lahko totalne proteze stabiliziramo in jim povrnemo željenjo funkcijo.

Dvig sinusa

Ključno vlogo pri uspešnosti implantatno-protetične rehabilitacije ima uspešnost implantacije. Ta pa je odvisna predvsem od kvalitete in kvantitete kosti, kjer se implantat vsadi. Področje zgornjih molarjev je pogosto problematično zaradi pomanjkanja kosti in prisotnosti sinusov, kar brez dodatnih posegov pogosto onemogoča implantacijo. V takem primeru lahko naredimo dvig sinusa (sinus lift), s čim dvignemo dno sinusa in ustvarimo novo kost na mestu, kjer bomo kasneje implantirali.

Kaj lahko pričakujete od svojih zobnih vsadkov?

Kot veste, vaši zobje zahtevajo visoko raven ustne higiene in redne obiske pri zobozdravniku. Zobni implantati so kot vaši zobje, torej zahtevajo isto nego in vzdrževanje. Če hočete ohraniti dolgo življenjsko dobo svojih implantatov, morate poskrbeti za redno čiščenje in nitkanje, kajti samo tako boste preprečili nabiranje plaka in bakterij okoli implantatov.

Redne kontrole pri zobozdravniku so nujne za zgodnjo diagnozo morebitnih sprememb, zato morate sodelovati z zobozdravnikom in samo na ta način boste ohranili implantate še dolgo let v svojih ustih.

Cenik zobozdravstvenih storitev
Implantologija
Ostale implantološke storitve
All on 4 / All on 6

Sodobna zobozdravstvena metoda, s katero vam z implantacijo štirih ali šestih zobnih vsadkov povrnemo nasmeh.

Protetika na implantatih

S fiksiranjem proteze na implantate do popolne sanacije zobovja. Za izboljšano kakovost življenja tudi v visoki starosti.

Dvig sinusnega dna (sinus lift)

Vgradnja implantata zahteva zadosten volumen kosti. Dvig sinusnega dna je zanesljiva metoda kostne dograditve.

Za zdravje vaših zob bomo skrbeli
Zobozdravniki Artident