Dentalna implantologija
Na kratko o implantologiji
Dentalna implantologija

Z implantati vam na sodoben način zopet povrnemo samozavesten nasmeh. Vstavljanje zobnih vsadkov za razliko od klasičnih mostičkov ne zahteva brušenja zob. Idealna rešitev za manjkajoče zobe!

Implantologija
Implantološke storitve
Implantati / Zobni vsadki

Zobni vsadek je namensko oblikovana umetna korenina, ki jo vstavimo v čeljustno kost. Optimalna rešitev za manjkajoče zobe.

All on 4 / All on 6

Sodobna zobozdravstvena metoda, s katero vam z implantacijo štirih ali šestih zobnih vsadkov povrnemo nasmeh na vaš obraz.

Protetika na implantatih

S fiksiranjem proteze na implantate do popolne sanacije zobovja. Za izboljšano kakovost življenja tudi v visoki starosti.

Dvig sinusnega dna (sinus lift)

Za vgradnjo implantata je potreben zadosten volumen kosti. Dvig sinusnega dna je zanesljiva metoda kostne dograditve.

Naročilo na pregled

Naročite se na brezplačen pregled

Mnenja pacientov
Kaj so o naših storitvah povedali naši pacienti?

V zobozdravstveni ordinaciji Artident stremimo k zagotavljanju kakovostnih storitev in sodobnih postopkov. Naše osnovno načelo so zadovoljni pacienti. Oglejte si, kaj so o naših storitvah povedali nekateri od njih.

Dobro je vedeti
Pogosta vprašanja

Kako pričeti z implatološkim zdravljenjem?

Najprej je potrebno priti na prvi brezplačni pregled. Poleg pregleda zob bomo naredili še 3D CBCT rentgenski posnetek, na katerem točno vidimo, kakšna je kost. Na podlagi slike vam bomo svetovali, kaj je najpametneje narediti. Dobili boste načrt zdravljenja in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.

V našem implantološkem centru se s to problematiko soočamo dnevno. Na leto vstavimo okoli 2.000 implantatov, kar nas uvršča med vodilne klinike za implantate v Sloveniji.

Zakaj je implantat boljša rešitev kot mostiček ali proteza?

Zobni vsadek oz. implantat je najsodobnejša metoda nadomeščanja manjkajočih zob. Velika prednost implantata pred mostičkom je v tem, da se pri zdravljenju z implantatom izognemo brušenju sosednjih zob, kar pa je nujno pri izdelavi mostička. Prav zaradi tega se vedno več pacientov odloča za nadomeščanje manjkajočih zob z implantati.

Kako poteka vstavitev zobnega vsadka?

Vstavitev zobnega vsadka je ponavadi hiter in enostaven kirurški poseg. Opravimo ga pod lokalno anestezijo. Sam poseg traja do 30 minut. Določeni primeri so bolj kompleksni in zahtevajo tudi daljšo obravnavo. Na podlagi 3D CBCT posnetka čeljusti, ki ga opravimo ob prvem pregledu, lahko natančno pogledamo stanje kosti in dlesni ter načrtujemo poseg ter vas s samim postopkom vnaprej seznanimo.

Ali so implantati primerni tudi ob popolni brezzobosti?

Implantati so najboljša rešitev za brezzobe paciente. S pomočjo štirih vsadkov lahko v večini primerov izdelamo fiksen porcelanasti mostiček, ki v celoti nadomesti žvečno in govorno funkcijo ter estetiko lastnih zob. S tem bistveno izboljšamo kvaliteto življenja ter vam povrnemo samozavest.

Kolikšna je življenjska doba implantantov?

Sam implantat ima doživljensko garancijo s strani proizvajalca. Ta garancija se nanaša na material. Bistvenega pomena za dolgoročen uspeh implantološke rehabilitacije je sicer pravilna in redna ustna higiena ter redne kontrole pri zobozdravniku. Vsi naši pacienti pridejo na kontrolo vsaj enkrat na leto. Pogledamo stanje implantata, kosti in dlesni ter pacientu svetujemo glede samega vzdrževanja implantatov.

Cenik zobozdravstvenih storitev
Za zdravje vaših zob bomo skrbeli
Zobozdravniki Artident