Zobna protetika
Dentalna protetika
Nadomestitev manjkajočih zob
Kaj je zobna protetika?

Zobna protetika je veja zobozdravstva, ki se osredotoča na funkcionalno in estetsko nadomestitev zob. Z njo rešujemo težave z odpadlimi, izpuljenimi, zlomljenimi in drugače poškodovanimi zobmi.

Zobna protetika
Protetika: storitve
Polnoporcelanaste prevleke iz cirkonija

Keramične zobne krone iz cirkonija odlikujejo izjemna čvrstost, biokompatibilnost in estetika. Za povsem naraven videz zob.

3D intraoralni skener 3Shape TRIOS®

Najsodobnejša tehnologija 3Shape TRIOS omogoča hitro, popolnoma varno in visoko natančno izdelavo 3D prikaza vaših zob in čeljusti.

Zobne proteze

Zobna proteza je snemni nadomestek manjkajočih zob, ki se uporablja za nadomeščanje več ali vseh zob v čeljusti.

Zobni mostički

Zobni mostiček, ki sestoji iz dveh kron, povezuje prekinjene zobne nize v celoto. Pomeni estetsko in zdravstveno vrednost.

CAD/CAM tehnologija

Tehnologija CAD/CAM omogoča hitro, ugodno in natančno izdelavo zobne protetike – kron, mostičkov, protez, lusk.

Naročilo na pregled

Naročite se na brezplačen pregled

Mnenja pacientov
Kaj so o naših storitvah povedali naši pacienti?

V zobozdravstveni ordinaciji Artident stremimo k zagotavljanju kakovostnih storitev in sodobnih postopkov. Naše osnovno načelo so zadovoljni pacienti. Oglejte si, kaj so o naših storitvah povedali nekateri od njih.

Dobro je vedeti
Pogosta vprašanja

Kdaj se uporabi totalno in kdaj delno oz. parcialno protezo

Totalne proteze so namenjene pacientom brez zob. Delno protezo pa uporabimo, kadar ima pacient še nekaj svojih zob, ki jih uporabimo za stabilizacijo proteze. Danes večino pacientov oskrbimo s fiksnimi porcelanastimi zobmi iz cirkonija, ki so fiksirani na implantate.

Kakšen je občutek ob nošnji proteze, ki pacientu popolnoma ustreza?

Fiksne zobne proteze na implantatih čutite kot svoje lastne zobe. Nič se ne premika, ni opaziti, da so zobje umetni, lahko ugriznete tudi v jabolko.

Katere materiale uporabljate za namene izdelave zobne protetike?

Pri izdelavi zobne protetike v naši ordinaciji uporabljamo cirkonij. To je najbolj biokompatibilen material, ne povzroča alergij, izgleda pa isto kot naraven zob. Gre za brezkovinsko keramiko z zelo visoko trdoto in vrhunsko estetiko.

Zakaj je izgubljene zobe treba čim hitreje nadomestiti?

Manjkajoče zobe je potrebno čim prej nadomestiti, da se ohranijo kost in obzobna tkiva. V naši ordinaciji ponavadi istočano odstranimo zobe in vstavimo implantate. Na ta način poskrbimo, da se dragocena kost ohrani.

Če se po odstranitvi zoba čaka predolgo, lahko pride do tega, da se kost “raztopi” in vstavitev implantata ni več mogoča oziroma so potrebni dodatni kirurški posegi dograditve kostne mase, kar samo zdravljenje precej podraži.

Ali je zobna proteza ob uporabi vidna?

Fiksne porcelanaste proteze na zobnih implantatih izgledajo kot naravni zobje, zato ni možno opaziti razlike. Med jedjo in govorom se nič ne premika, lahko živite brezskrbno življenje.

Cenik zobozdravstvenih storitev
Za zdravje vaših zob bomo skrbeli
Zobozdravniki Artident