Protetika na implantatih
Popolna obnova zobovja
Protetika na implantatih

V primerih, ko je treba obnoviti enega ali več izgubljenih zob, se lahko protetika izvede na implantatih. Ista tehnika se pogosto uporablja, če v ustni votlini manjkajo vsi zobje, namestitev snemne proteze pa je nesprejemljiva možnost zaradi nizkih funkcionalnih lastnosti.

Namesto vsakega manjkajočega zoba ni treba namestiti implantata. Z vgradnjo več implantatov v določenem zaporedju je možno izdelati in namestiti fiksno protezo za celotno čeljust, na 4 ali 6 implantatih.

Naročilo na pregled

Naročite se na brezplačen pregled

Dobro je vedeti
Pogosta vprašanja

Ali je bolje narediti fiksno ali snemno protezo na implantatih?

Sodobna CAD/CAM tehnologija v kombinaciji z natančnim načrtovanjem in strokovno opravljenim kirurškim posegom nam omogočajo izdelavo fiksnih zobnih protez iz cirkonija (polna keramika). Takšne proteze so zelo estetske in enostavne za vzdrževanje.

Ali je življenska doba implantata daljša pri snemni ali pri fiksni protezi?

Pri izdelavi snemnih protez na implantatih je obremenitev implantatov večja kot pri fiksnih protezah. Zakaj je temu tako? Pri fiksnih zobnih protezah se žvečne sile zaradi rigidne povezave prenašajo na vse implantate, ki so vključeni v konstrukcijo. Pri snemnih protezah pa je obremenjen vsak implantat posebej in ima posledično krajšo življensko dobo.

Kako je z vzdrževanjem fiksnih zobnih protez in mostičkov?

Vsem našim pacientom priporočamo uporabo zobne prhe. Na ta način lahko učinkovito odstranite vso umazanijo pod mostičkom. Upoštevajoč dejstva, da je površina cirkonija zelo gladka in se nanjo ne nabere umazanija, je čiščenje fiksnih porcelanastih protez in mostičkov iz cirkonija zelo enostavno in učinkovito.

Cenik zobozdravstvenih storitev
Implantologija
Ostale implantološke storitve
Implantati / Zobni vsadki

Zobni vsadek je umetna korenina, ki jo vstavimo v čeljustno kost. Optimalna rešitev za manjkajoče zobe.

All on 4 / All on 6

Sodobna zobozdravstvena metoda, s katero vam z implantacijo štirih ali šestih zobnih vsadkov povrnemo nasmeh.

Dvig sinusnega dna (sinus lift)

Vgradnja implantata zahteva zadosten volumen kosti. Dvig sinusnega dna je zanesljiva metoda kostne dograditve.

Za zdravje vaših zob bomo skrbeli
Zobozdravniki Artident