Miti o beljenju zob

Obstajajo številne legende o beljenju zob, ki se širijo po internetu, te fantazije pa pogosto spremljajo tudi mnoga vprašanja. Zobozdravniki dentalne ordinacije Artident smo tu zato, da odgovorimo na vaša vprašanja in se pogovorimo o tem, kako lahko beljenje zob vpliva na vas in vaše počutje.

Razlogi, zakaj imamo rumene zobe

Dejstva potrjujejo, da lahko zobje izgubijo del svoje veličastne diamantne iskrice zaradi madežev od različnih pijač, kot so kava, sladke pijače in čaji. Madeže se lahko učinkovito odstrani z običajnim ščetkanjem ali med pregledom pri zobozdravniku – v primeru, da ste z neočiščenim zobovjem preživeli predolgo.

Najbolj priznan razlog za rumene zobe se skriva pod površjem. Pod zunanjim slojem furnirja je rumeni center, imenovan dentin. Ker se vaša sklenina obrablja zaradi kislih hranil, granulirajočih zob, prask in staranja, se ta rumenkasta plast približuje površini in vpliva na zobe, da postanejo vse bolj rumenkasti. Dedne lastnosti prav tako prevzamejo trdno delo pri rumenkastem stanju vašega dentina ali vitkosti sklenine.

Beljenje zob, ki ga ponujamo v zobni ambulanti, vam lahko olajša tovrstno porumenelost zob.

Postopek, ki mu sledimo

Postopek, ki mu sledimo, da lahko ponudimo beljenje zob, daje dolgotrajen rezultat, brez bolečin in poškodb sklenine. Celoten postopek je izveden pod nadzorom kvalificiranega zobozdravnika.

before-after
before-after

Profesionalno beljenje lahko opravite samo pri zobozdravniku – to je tudi edina varna pot do bleščečega nasmeha. V naši ordinaciji uporabljamo preverjeno metodo za bljenje zob – ZOOM Advanced Power. Sistem, ki se je izkazal za izjemno uspešnega in je najbolj priljubljen med pacienti v Združenih državah, ponuja izjemne rezultate in ni boleč.

Za beljenje zob ne uporabljajte zobne paste

Pri Artident vsakogar posravimo, da naj ne nasede prevaram z zobnimi pastami, ki zagotavljajo: “Strokovno beljenje zob!” Mislimo na abrazivna sredstva v svetleči zobni pasti, ki delujejo podobno kot brusni papir na zobe. Te zobne paste ne svetujemo, ker deluje na zobno strukturo s praskanjem brez končnega dentina in furnirja.

Na kratko, te zobne paste so umetno enakovredne večini standardnim zobnim pastam, vendar “bolj grobo” drgnejo zobe, kar lahko škodi zobem. Namesto tega je bolje, da obiščete našo zobno ordinacijo in s pomočjo naših zobozdravnikov uporabite najboljšo metodo za beljenje zob. Prepričani smo, da boste nad rezultatom navdušeni.