Call Us: +386 40 607987

 

zobne luske

Zobna luska – Veneer

 

Zobne luske ali Veneerji za lepe zobe

so tanke keramične prevleke v barvi zob, ki jih v glavnem uporabljamo za zmanjšanje razmika med zobmi, za sanacijo poškodovane zobne sklenine ali močno obarvanih zob. Luske so stomatološki nadomestki, ki imajo primarno estetsko vlogo, možno pa jih je uporabljati le pri pacientih, ki imajo naravne in zdrave zobe. Za njih se večinoma odločajo pacienti, ki niso zadovoljni z videzom ali barvo svojih naravnih zob.

Zobne luskeso torej keramične obloge na zobeh, ki vam omogočajo, da spremenite obliko, barvo zob, popravite pomanjkljivost njihovega položaja in dosežete osupljiv “hollywoodski” nasmeh.

Vstavljanje in glavne prednosti

V zobozdravstvu so lsuke tanke keramične lupine, ki se tesno prilegajo na zobno strukturo, hkrati pa prikrivajo prirojene ali pridobljene okvare sklenine, odkrušene dele zoba, vrzeli med zobmi, pa tudi druge spremembe njihove oblike. Porcelanska obloga na samem zobu je močna, zato se ni treba bati, da bo ob običajnih žvečilnih obremenitvah tanek material luske preveč krhek in kratkotrajen. Glavna naloga lusk je, da zobu daje estetski videz, ki je blizu idealnemu, hkrati pa ohranja naravnost. Debelina lusk ne presega 0,7 mm, zato njihova namestitev ne zahteva grobega brušenja zoba in odstranjevanja živca, odstrani se le tanka plast sklenine.

Zobne luske prinesejo popoln nasmeh brez bolečih posegov

Ti tanki keramični elementi (zobne luske) so v principu zelo podobni umetnim nohtom ter se z njimi prekriva le sprednji del zoba. Primerne so za estetsko sanacijo zob v frontalni regiji, za njihovo namestitev pa je potrebno brušenje sprednje strani zob in odstranjevanje plasti sklenine do 0,5mm. Zatem se zobne luske trajno cementira na zobe. Prav luske so zaslužne za ti. hollywoodski nasmeh.

Območje uporabe

Običajno so zobne luske nameščene na sprednjih zobeh, ki so vključeni v “cono nasmeha” oz Smile line (sprednjih 6-10 zob).

Glavne prednosti zobnih lusk

  • Odsotnost kovin v kemični sestavi;
  • Idealna estetska izvedba;
  • Dolga življenjska doba;
  • Sposobnost ohranjanja živih zob;
  • Sposobnost skrivanja obstoječih pomanjkljivosti v “coni nasmeha”;
  • Hipoalergenost;
  • Moč

Kontaktni obrazec

Zemljevid