Call Us: +386 40 607987

 

 

KAJ SO ZOBNI VSADKI – IMPLANTATI?

Zobni vsadek je namensko oblikovana umetna korenina, ki jo vstavimo v čeljustno kost. Predstavlja osnovo za protetično nadgradnjo (prevleka, mostiček). Zobni vsadki so idealna rešitev za manjkajoče zobe, saj tako prihranimo brušenje sosednjih zob. Rezultati implantatno-protetične oskrbe so:

  • čudovit nasmeh
  • povrnitev funkcije žvečenja
  • ohranitev preostalega zobovja
implantat cena

Zobni vsadki Ljubljana

 

ALI STE TUDI VI KANDIDAT ZA ZOBNI VSADEK – IMPLANTANT ?

Idealen kandidat za zobni vsadek (implantat) je dobrega zdravja in ima ustrezno ustno higieno. Za vsaditev implantatov je potrebna zadostna količina kosti, ki služi za oporo implantatov. Pacient mora imeti tudi zdrava obzobna tkiva, brez znakov prisotnosti parodontalne bolezni. Zobni vsadki so trdo zraščeni s kostjo (osteointegracija). Po vsaditvi implantata v kost je potreben določen čas (4-6 mesecev) za popolno zraščanje kosti in implantata. Površina implantata je iz titana, kar omogoča odlično biološko povezavo z našo kostjo.    

Zobni implantat cenaKAKO POTEKA POSTOPEK VSADITVE IMPLANTATA?

 

V tem postopku sodelujejo zobozdravnik, pacient, parodontolog in zobni tehnik. Zobozdravnik se po posvetu z vami odloči kje in kako bo vaš zobni implantat vstavljen. Glede na vaše potrebe in želje se odloči, kateri implantat bo uporabil, in bo naredil ustrezen načrt zdravljenja.

Zobni vsadki pomagajo pri večih težavah z zobmi

Kadar se odločate za  zobni vsadek oz. implantat je dobro vedeti, kako vam bo pomagal. Z njim lahko lajšamo več različnih nevšečnosti.

Nadomestimo en zob:

Če vam manjka en zob, se ga lahko nadomesti z implantatom in krono. Na ta način se izognemo brušenju sosednjih zob, kar je nujno pri izdelavi mostičkov. 

Nadomestimo več zob:

Če vam manjka več zob, se jih lahko nadomesti s parimi implantati, katere se poveže z mostički. 

Nadomestimo vse vaše zobe:

Če vam manjkajo vsi zobje v zgornji/spodnji čeljusti, vam lahko naredimo totalni fiksni mostiček, sidran na implantatih. 

Stabiliziramo protezo: 

Totalne proteze so pogosto nestabilne v ustih in povzročajo nezadovoljstvo pacientov. S pomočjo implantatov lahko totalne proteze stabiliziramo in jim povrnemo željenjo funkcijo.  

Dvig sinusa:

Ključno vlogo pri uspešnosti implantatno-protetične rehabilitacije ima uspešnost implantacije. Ta pa je odvisna predvsem od kvalitete in kvantitete kosti, kjer se implantat vsadi. Področje zgornjih molarjev je pogosto problematično zaradi pomanjkanja kosti in prisotnosti sinusov, kar brez dodatnih posegov pogosto onemogoča implantacijo. V takem primeru lahko naredimo dvig sinusa (sinus lift), s čim dvignemo dno sinusa in ustvarimo novo kost na mestu, kjer bomo kasneje implantirali.    

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE OD SVOJIH ZOBNIH VSADKOV?

Kot veste, vaši zobje zahtevajo visoko raven ustne higiene in redne obiske pri zobozdravniku. Zobni implantati so kot vaši zobje, torej zahtevajo isto nego in vzdrževanje. Če hočete ohraniti dolgo življenjsko dobo vaših implantatov, morate poskrbeti za redno čiščenje in nitkanje, kajti samo tako boste preprečili nabiranje plaka in bakterij okoli implantatov. Redne kontrole pri zobozdravniku so nujne za zgodnjo diagnozo morebitnih sprememb, zato morate sodelovati z vašim zobozdravnikom in samo na ta način boste ohranili implantate še dolgo let v svojih ustih.  

CENA – IMPLANTATI

Pozanimajte se o ceni implantanta in zobnih vsadkov ter poglejte naš Cenik


Kontaktirajte nas za več informacij!