Call Us: +386 40 607987
 • 5 Namigov za boljše zdravje vaših dlesni

  5 Namigov za boljše zdravje vaših dlesni

  Zdrave dlesni predstavljajo osnovo za celostno zdravje vaših ust. Številni dejavniki življenjskega sloga, kot je starost, prehrana in oralne navade lahko vplivajo na stanje vaših dlesni. Če želite le tega izboljšati, si preberite spodnje nasvete, ki zahtevajo redno izvajanje:

  1. Vsakodnevno nitkanje
  Dnevno nitkanje pomeni odstranjevanje bakterij, ki se nabirajo na predelu med vašimi zobmi. Če le te ostajajo na tem mestu, lahko s časom vodijo do bolezni dlesni in zobne gnilobe.

  Škodljive bakterije se hranijo z umazanijo in se kalcificirajo v zobni kamen pod dlesnimi. Z rednim nitkanjem boste ne le odstranili škodljive bakterije, temveč prav tako stimulirali svoje dlesni

  2. Pijte vodo
  Pitje zadostne količine vode pomeni ustrezno hidracijo celotnega telesa, vključno z dlesnimi. Na naraven način odpravlja ostanke hrane in kisline, večina javnih virov vode pa prav tako vsebuje fluorid, ki je pomemben za utrjevanje zob.
  Vsakodnevno pitje vode je tako močno priporočeno in je odlična alternativa sladkanim pijačam, ki so glavni vzrok zobne gnilobe.

  3. Ustrezna hrana
  Uživate predelano hrano in sladkor? Če ste odgovorili pritrdilno, je to velik razlog, ki vodi do zobne gnilobe. Spremenite svojo prehrano in uživajte naravna živila, ki so bogata z vlakninami in beljakovinami in omejite količino škroba, ki jo zaužijete.
  Minerali in vitamini bodo prav tako izboljšali vaš imunski sistem in vaše oralno zdravje. Zelenjavne vlaknine lahko stimulirajo vaše dlesni in povzročajo razkrajanje oblog.

  4. Uporabljajte kakovostno zobno ščetko
  Uporabljate ščetko s trdimi ščetinami? Zamenjajte jo z mehkejšo, saj lahko trde ščetine poškodujejo vašo zobno sklenino in povzročijo recidiv dlesni.

  5. Redno obiskujte svojega zobozdravnika
  Si želite zdravih dlesni? Posvetujte se s profesionalnim zobozdravnikom v Ljubljani, ki vam bo rutinsko očistil zobe. Temeljito bo očistil tako vaše zobe, kot tudi dlesni in dosegel tudi predele, ki jih domača zobna ščetka in nitka ne moreta doseči.

  Vaše oralno zdravje predstavlja ključno vlogo v celostnem zdravju telesa. Načrtovanje posveta z zobozdravnikom v Ljubljani, Sloveniji pri Artidentu lahko prepreči pojav kakršnih koli dentalnih težav. Zaradi običajnih delavnikov, ki tečejo od 9 do 5, se pogosto zdi izredno težko vzdrževati svoje dentalno zdravje.
  Že danes pokličite Artident in se dogovorite za obisk profesionalnega zobozdravnika v Ljubljani, Sloveniji.

  Kontaktirajte nas za več informacij!