Call Us: +386 40 607987

all on 4


 

KAJ JE ALL-ON-4?

 

Metoda ALL-ON-4 

 

ALL-ON-4 predstavlja novo metodo v zobozdravstvu s katero s pomočjo štirih implantatov povrnemo nasmeh na vaš obraz, s tem da nadomestimo vse izgubljene strukture in tako spremenimo celoten videz spodnje tretjine obraza, vrnemo podporo ust in licu ter omogočimo normalno funkcijo žvečenja.

To metodo izvajamo pri osebah, ki želijo fiksno-snemno protetiko, vendar so izgubile vse svoje zobe ali pa so njihovi zobje v zelo slabem stanju in so predvideni za puljenje. Uporabljamo jo tudi pri osebah, ki imajo minimalno količino kostnine, ki je nujna za vgradnjo implantatov, in pri katerih ne gre za običajno implantatno protetično rehabilitacijo.

all on 4 slovenija

PREDNOSTI METODE ALL-ON-4

  • Cenovno ugodnejša rešitev od običajne implantatno protetične rehabilitacije
  • Izključuje nadgradnjo kosti in dvig sinusnega dna
  • Kratek čas okrevanja
  • Povrneta se naraven videz obraza in izgubljena funkcija žvečenja
  • Dolgoročna rešitev.

 

CENA: od 4200€

Kontaktirajte nas za več informacij!

 

Ali ste vedeli, da je površina implantata iz titana, ki omogoča odlično biološko povezavo z vašo kostjo?
In da lahko proteze stabiliziramo tudi z zobnimi vsadki?

Zobni vsadek je namensko oblikovana umetna korenina, ki jo vstavimo v čeljustno kost. Predstavlja osnovo za protetično nadgradnjo (prevleka, mostiček…). Zobni vsadki so idealna rešitev za manjkajoče zobe, saj tako prihranimo brušenje sosednjih zob. Rezultati implantatno-protetične oskrbe so:

  • čudovit nasmeh
  • povrnitev funkcije žvečenja
  • ohranitev preostalega zobovja

 

 

all on 4 v sloveniji

Zobni vsadki Ljubljana

ZOBNI VSADEK – REŠITEV ZA MANJKAJOČE ZOBE?

V naši ordinaciji vam ponujamo profesionalno nego zobnih vsadkov z najnovejšo tehnologijo. Zobni vsadki namreč predstavljajo idealno rešitev za manjkajoče zobe, saj z njimi prihranimo brušenje sosednjih zob. Med rezultate implantatno – protetične oskrbe štejemo povrnitev funkcije žvečenja, ohranitev preostalega zobovja in čudovitega nasmeha. Vendar pa mora imeti kandidat za zobni vsadek dobro ustno higieno in zdrava obzobna tkiva, ki ne vsebujejo znakov prisotnosti paradontalne bolezni.

V postopku vsaditve zobnega vsadka sodelujejo zobozdravnik, pacient, paradontolog in zobni tehnik. Zobozdravnik pogleda vaše zobe in se po posvetu z vami odloči kje in kako bo vaš implantat vstavljen.

Glede na vaše potrebe in želje se odloči kateri zobni vsadek bo uporabil in izdelal ustrezen načrt zdravljenja. Zobni vsadki  potrebujejo 4 – 6 mesecev za zraščanje kosti in vsadka.

Pri Artidentu ponujamo možnost all on 4 v Sloveniji in vam lahko tako z zobnimi vsadki nadomestimo en zob, ki ga nadomestimo z zobnim vsadkom in krono (ter se s tem izognemo brušenju sosednjih zob, kar je potrebno pri izdelavi mostičkov), lahko pa več vaših zob nadomestimo s parimi implantati, ki jih povežemo z mostički. V primeru, da vam manjkajo v zgornji/spodnji čeljusti vsi zobje, vam lahko izdelamo fiksno-snemni mostiček, ki je zasidran na implantatih. To pa še ni vse. Zobni vsadki so primerni tudi za stabilizacijo proteze, ki ji povrnemo želeno funkcijo. Področje zgornjih molarjev je pogosto problematično zaradi pomanjkanja kosti in prisotnosti sinusov, kar brez dodatnih posegov pogosto onemogoča implantacijo. V takih primeru lahko naredimo dvig sinusa (sinus lift), s čimer dvignemo dno sinusa in ustvarimo novo kost na mestu, kamor bomo kasneje namestili zobne vsadke.

ZOBNI VSADKI – VZDRŽEVANJE:

Zobni vsadki potrebujejo isto nego in vzdrževanje kot vaši naravni zobje. Če hočete ohraniti dolgo življenjsko dobo vaših zobnih vsadkov, morate poskrbeti za redno čiščenje in nitkanje, kajti samo tako boste preprečili nabiranje bakterij okoli zobnih vsadkov. Sodelovanje z vašim zobozdravnikom v obliki rednih kontrol je nujno za zgodnjo diagnozo morebitnih sprememb, saj boste zgolj na ta način ohranili zobne vsadke še dolgo let v svojih ustih.

Kontaktirajte nas za več informacij!