Call Us: +386 40 607987

POPRAVILO ZOB – ZOBNE PREVLEKE, INLAY NADOMESTKI, FIKSNA ZOBNA PROTETIKA, MOSTIČKI

AKCIJE:

Menjava dotrajanih amalgamskih plomb za bele =39€
Implantat + nadgradnja = 500€. Prevleka na implantatu se plača posebej, cena prevleke je 350€.
Čiščenje zobnega kamna + peskanje = 29€

Zobne prevleke so najbolj pogosto uporabljani fiksni protetični izdelki, ki jih uporabljamo za popravilo zob in izboljšan estetski videz. Za izdelavo ene prevleke je potrebno nekaj dni, v tem obdobju se pacientu namesti začasno prevleko. Po izdelavi se prevleko cementira na pripravljeni zob pacienta, kar mu zagotavlja popolnoma naraven videz zoba. Če se boste odločili za zobne prevleke, lahko v našem zobotehničnem laboratoriju izdelamo zobne prevleke, ki so narejene iz vrhunskih materialov – izbirate lahko med kovinsko-keramičnimi kronami (kovinska baza, prevlečena s keramiko) in nekovinskimi kronami (narejenimi iz cirkonija in e.max keramike).

Zobne prevleke

Kovinsko-keramične zobne prevleke prevleke so vse tiste krone, čigava baza je izdelana iz kovine, zunanji vidni del pa iz keramike ali porcelana. Baza kovinsko-keramičnih kron je najpogosteje izdelana iz kovine, belega zlata ali titana, vsak izmed teh materialov pa ima svoje specifične karakteristike. Glavna prednost zlitine kovin je v njegovi ceni in dejstvu, da je lažji od belega zlata. Tudi titan predstavlja izredno lahek in kvaliteten material, ki ne izziva alergijskih reakcij, saj ščiti krono oz. mostiček pred poškodbo s hrano in telesnimi tekočinami. Po drugi strani predstavlja cirkonij čvrst material, ki se ga uporablja tako v sprednji kot v zadnji regiji, primeren pa je tudi za izdelavo mostičkov. Empress ali E.max keramika pa predstavlja vrhunski material za izdelavo polno-keramičnih kron, saj ima sposobnosti imitacije naravnega zoba. Zlasti se ga namešča na pobrušene naravne zobe pri restavriranju frontalne regije – če so pobrušeni zobje lepe bele barve, bo ta material ponudil najboljše rezultate.

Poleg prevlek nam fiksna zobna protetika omogoča tudi izdelavo zobnih mostičkov, s katerimi lahko nadomestimo enega ali več izgubljenih zob. Vlogo nosilca mostička lahko imajo brušeni naravni zobje ali nameščeni zobni vsadki. Mostiček ima poleg estetske tudi zdravstveno funkcijo, ker onemogoča umikanje dlesni ter premikanje sosednjih zob. Sestoji se iz dveh kron, ki se jih namesti na obstoječe brušene zobe kot nosilce mostička ter kron, ki zaprejo nastalo vrzel v zobnem nizu.

Popravilo zob pa vključuje tudi uporabo inlay in onlay nadomestka, ki zdrži tudi do trideset let, in pride v poštev v primeru, ko je zobna krona močno poškodovana in je ni mogoče sanirati z zalivko, še vedno pa ima ima dovolj zdravega čvrstega tkiva, ki se ga lahko izkoristi za sanacijo. Glede na vrsto poškodbe in katere dele le-ta zajema, se izbere inlay oz. onlay nadomestek: če je poškodovana zgornja ploskev zoba, se uporablja inlay, medtem ko za sanacijo zgornje in stranskih ploskev uporabljamo onlay. Inlay in onlay se izdelujejo v zobotehničnem laboratoriju po odtisu pripravljenega zoba. Za izdelavo je potrebno nekaj dni, zaključno prilagajanje pa se izvaja v ustih pacienta med namestitvijo.

Dental Veneer

Popravilo zob

Fiksna zobna protetika predstavlja številne kakovostne rešitve za pacienta, saj daje pacientu občutek kot so mu ga prej dali njegovi naravni zobje. Prevleke in mostičke se lahko fiksira na lastne brušene zobe, na zaičke, ki so pritrjeni na naravni korenini zoba ali na zobne implantate, ki se jih namesti v čeljustno kost. Popravilo zob izvajamo hitro in učinkovito, saj nam je zdravje in ugodje pacienta na prvem mestu.

Kontaktni obrazec

Zemljevid