Call Us: +386 40 607987
 • Vprašanja, ki vas bodo vodila do najboljšega beljenja zob

  Vprašanja, ki vas bodo vodila do najboljšega beljenja zob

  Torej ste navdušeni nad beljenjem zob – vendar veste, katera vprašanja bi si morali v zvezi s tem postaviti? Mnogi posamezniki so dosegli dobre rezultate z pripravki za beljenje zob kar na sedežu zobozdravstvenega specialista ali kar od doma, vendar je še vedno pomembno, da pred ključno odločitvijo razumete, kaj ti pripravki vsebujejo. Pri Artidentu Vam ponujamo najboljšo lasersko beljenje zob, na voljo v Ljubljani, Sloveniji.

  Preden uporabite katerikoli pripravek ali metodo za beljenje zob, se morate nujno posvetovati z zobozdravnikom. V primeru, da razmišljate o beljenju zob na kakršenkoli način, je tukaj zapisanih nekaj vprašanj, na katera vam po pomagal odgovoriti vaš zobozdravniški specialist in vam tako pomagal pri izbiri prave odločitve za vas.

  Vzrok za razbarvanje zob

  Naši zobozdravniki imajo sposobnost, da razumejo in vam na podlagi tega razložijo razlog za vašo razbarvanje zob in vam svetujejo, ali je lasersko beljenje zob idealen pristop za reševanje omenjenega problema.

  Na primer, beljenje zob ne deluje enako pri vseh vrstah madežev zelo širokega razpona. Običajno pripravki za beljenje zob delujejo bolje na rumenih zobeh, kot pa tistih, ki so sivkasti, bolj temne ali črne barve.

  Če obstaja možnost da hrana in pijače, tobak ali farmacevtsko sredstva obarvajo vaše zobe, lahko vaš zobozdravnik predpiše njihovo izogibanje s posebnim končnim ciljem, da bi ohranil rezultate beljenja zob. Poleg tega je očitno, da če je osnovna zobna težava razlog razbarvanja, se najprej razrešuje le-to.

  Varnost beljenja zob

  Vaš nasmeh je pomemben! Beljenje zob je ena od metod, ki pacientu omogočajo relativno bel in bleščeč nasmeh. Postopek zagotavlja dolgotrajen rezultat, brez bolečin in poškodb emajla; celoten proces poteka pod nadzorom kvalificiranega zobozdravnika.
  Profesionalno lasersko beljenje zob lahko izvaja samo zobozdravnik – tako je to tudi edina varna pot do bleščečega nasmeha. V naših ambulantah uporabljamo sistem za beljenje ZOOM Advanced Power. Sistem se je izkazal kot zelo uspešen, saj je najbolj priljubljena metoda beljenja zob v Združenih državah, nudi izjemne rezultate in ni boleč. Po uradnih podatkih si je z metodo ZOOM pobelilo zobe že 10 milijonov ljudi!

  Tveganja in neželeni učinki

  Kadar se beljenje zob ne izvaja učinkovito, lahko pride do poškodb ali neenakomernih neželenih učinkov. V primeru, da pripravek pride s stik z dlesni ali drugimi občutljivimi tkivi v ustih, obstaja nevarnost, da pride do nezaželenega zaužitja snovi. To je razlog, da je v vsakem primeru nujno, da se pred kakršnimkoli posegom ali procesom beljenja zob posvetujte z zobozdravnikom. Varnosti in osveščanju pacientov nudimo posebno pozornost, da se Vam kot pacientom, ni potrebno soočati s takšnimi težavami.

  Lahko se naročite na brezplačni pregled z našim strokovnjakom za belenje zob