Call Us: +386 40 607987
 • Prednosti nadomestitev manjkajočega zoba z zobnim vsadkom

  Prednosti nadomestitev manjkajočega zoba z zobnim vsadkom

  Skoraj vsi izgubijo vsaj enega stalnega zoba do trenutka, ko postanejo starejši. Mnogi od njih mislijo, da gre za kozmetični problem. Vendar če se ne nadomesti manjkajočega zoba, lahko povzroči različne druge težave.

  Za paciente, ki so pred kratkim izgubili zob ali bodo v bližnji prihodnosti, so zobni vsadki eden izmed najbolj varnih in učinkovitih možnosti za obnovitev vašega nasmeha.

  Stanje v ustni votlini po izgubi zoba

  Zobje služijo številnim vlogam, ki vam omogočajo jesti in govoriti. Korenine zob so globoko postavljene v čeljusti in lobanje za stimulacijo kosti. Ko niso več prisotni, kost ne bo spodbujena in bo sčasoma oslabljena.

  Torej, tisti z enim ali več manjkajočimi zobmi imajo veliko večje tveganje za nastanek bolezni dlesni, malokluzije in resorbcijo kosti. Vendar pa lahko snemljive proteze, pomagajo pri nekaterih težavah; vendar niso vedno dovolj.

  Kako razumeti zobnih vsadkov

  Zobni vsadki so eden izmed najnovejših in najbolj priljubljenih dolgoročnih rešitev za manjkajoče zobe in izgubo zob. Vsadke so narejene iz zobnega materijala: titana. Vsadki so zasidrani v zgodnji ali v spodnji čeljusti.

  Na zobnim vsadkom se pritrdi zobna krona. Običajno so kroni prilagojeni za paciente in so oblikovani tako, da popolnoma ustrezajo tonu in obliki naravnih zob.

  Nadomestitev manjkajočega zoba z zobnim vsadkom

  Eden od glavnih razlogov za uspeh zobnih vsadkov je izjemno temeljit klinični in rentgentski pregled. Zobozdravni strokovnjaki bodo vzeli anamnezo in preverili vaše dlesni, da bi se prepričali, da ne bi nastale kakršne hude težave z zobnimi vsadki.

  Postopek vstavitev implantata

  Postopek vstavitev zobnih vsadkov se lahko izvede in traja  približno eno do 2 uri – če se ne izvajajo drugi dodatni postopki (agumentacija kosti,ekstrakcija zob). V celotnem procesu je implantat spretno zasidran v kost. Ko se vsadek in kost povežeta z procesom osteointegracije, se lahko vzame odtis in naredi prevleko.

  S pravilnim vzdrževanjem bo vsadek ostal celotno življenje v usti bolnika. Na srečo so zobni vsadki omogočili pacientom, da lahko znova govorijo z zaupanjem in uživajo v vseh svojih najljubših živilih.

  Če vam manjka zob, razmislite obiskovat zobozdravstveno ordinacijo Artidentom. Specializirani smo za zagotavljanje restavracijskih in kozmetičnih zobozdravstvenih oskrb, vključno z zobni vsadki za vaše udobje.

  Bodite prepričani, da imajo naši profesionalni zobozdravniki in uslužbenci dolgoletne izkušnje  v zobozdravstvene industrije, da za zobno obdelavo skrbno in pozorno spremljajo novosti.

  Lahko se naročite na brezplačni pregled z našim strokovnjakom za zobne vsadke.