Call Us: +386 40 607987
 • Miti, ki zmedejo pri Beljenju zob

  Miti, ki zmedejo pri Beljenju zob

  Obstajajo številne legende o beljenju zob, ki se širijo po internetu in te fantazije spremljajo številna vprašanja. Pri Artidentu smo tu zato, da odgovorimo na vaša vprašanja in se pogovorimo o tem, kako lahko Beljenje zob vpliva na vaše ustno dobro počutje!

  Razlogi, zakaj imamo rumene zobe

  Medtem ko dejstva potrjujejo, da lahko zobje izgubijo del svoje veličastne diamantne iskrice zaradi madežev od različnih pijač, kot so espresso, brezalkoholne pijače in čaji. To se lahko učinkovito odstranjeni z običajnim ščetkanjem ali med pregledom pri zobozdravniku v primeru, da ste stanje pustili predaleč! Najbolj priznan razlog za rumene zobe, se skriva pod površjem. Pod zunanjim slojem furnirja je rumeni center, imenovan dentin. Ker se vaša sklenina obrablja zaradi kislih hranil, granulirajočih zob, prask in staranja, se ta rumenkasta plast približuje površini in vpliva na zobe, da postanejo vse bolj rumenkasti. Dedne lastnosti prav tako prevzamejo trdno delo pri rumenkastem stanju vašega dentina ali vitkosti vašega sklenine. Beljenje zob, ki ga ponujamo, vam lahko olajša tako porumenelost zob.

  Postopek, ki mu sledimo

  Postopek, ki mu sledimo, da lahko ponudimo beljenje zob, daje dolgotrajen rezultat, brez bolečin in poškodb sklenine; celoten postopek je pod nadzorom kvalificiranega zobozdravnika. Profesionalno beljenje lahko opravite samo pri zobozdravniku – to je tudi edina varna pot do bleščečega nasmeha. V naši pisarni uporabljamo ZOOM Advanced Power belilni sistem. Sistem se je izkazal za zelo uspešnega, najbolj priljubljen med pacienti v Združenih državah, ponuja izjemne rezultate in ni boleč.

  Ne uporabljajte zobne paste za odstranjevanje madežev

  Pri Artident usvarimo vse, da naj ne nasedejo prevaram z zobnimi pastami, ki zagotavljajo: “Strokovno beljenje zob!” Mislimo naabrazivna sredstva v svetleči zobni pasti, ki delujejo podobno kot brusni papir na zobe. Te zobne paste ne svetujemo, ker deluje na zobno strukturo s praskanjem brez končnega dentina in furnirja. Na kratko, te zobne paste so umetno enakovredne večini standardnim zobnim pastam, vendar “bolj grobo” drgnejo zobe, kar lahko škodi zobem in imajo tako skoraj ničelni učinek. Namesto tega je bolje, da obiščete našo pisarno in s pomočjo naših profesionalnih zobozdravnikov uporabite najboljšo metodo za Beljenje zob.