Call Us: +386 40 607987

AKCIJA V JUNIJU 2014: 

Menjava dotrajanih amalgamskih plomb za bele =39€

Cena vsebuje protibolečinsko injekcijo, varno odstranitev stare plombe in izdelavo nove bele plombe.

Dental Veneer

Bele plombe

Na vašo željo lahko zamenjamo vaše stare amalgamske plombe s kompozitnimi / belimi, ki so bolj prijazne za zdravje. Če so stare in dotrajane zobne plombe večjih dimenzij, vam v naši ordinaciji svetujemo njihovo nadomestitev s porcelanskim inlayem (inlej) ali onlayem (onlej). Ta namreč oslabljen zob stabilizira in oskrbi za veliko dlje časa kot kompozitna ali amalgamska zalivka.

Čeprav imajo bele plombe zaradi krčenja materiala krajšo življenjsko dobo trajanja, je način dela – postopek dela z belimi materiali tak, da je tega krčenja čim manj. V kolikor so plombe majhnega volumna, so lahko enako kvalitetne ali celo bolj ustrezne kot amalgamske, saj ne zahtevajo tako obsežne preparacije zoba kot amalgamske. Beli materiali se vežejo z zobovino tako mehansko kot tudi kemično. Natančen zobozdravniški pregled lahko enako dobro odkrije karies tako pri amalgamu kot pri belih materialih, zobozdravniku pa lahko zaupate, da bo ocenil ali lahko v določenem primeru izdela belo zalivko, ki je enako ali bolj kvalitetna kot amalgamska.

Kako poteka izdelava bele plombe?

Zobozdravnik najprej odstrani zobno gnilobo in / ali preoblikuje odlomljen del zoba. Nato s posebno tekočino pripravi površino zoba, kar omogoči lepljenje materiala na zob. Kompozitni material se na zob nanaša v več slojih in se ga postopoma utrjuje s pomočjo modre svetlobe. Po končanem nanosu materiala prilagodi belo plombo vašemu ugrizu in ga spolira, da je popolnoma gladka in sijoča kot vaši naravni zobje.

Bele plombe cenik:

Bela plomba…………………………………60 €

Akcija – Menjava bele plombe…………… 39 €

Kontaktni obrazec

Zemljevid